SMS маркетинг – бизнесът не може да подмине тази технология!

temp2Маркетингът посредством изпращането на кратки текстови съобщения (sms) е най-новият, най-бързият и най-съвременен начин да изпратите съобщенията си когато пожелаете! Той се появи на сцената на бизнес маркетинга като водещо заглавие поради следните седем причини:

Достига до всички членове на обществото: Една от многото причини за използването на текстовото съобщение се състои в това, че то достига до всички хора, а всеки отделен човек пише кратки текстови съобщения и това е най-добрият начин да информирате останалите относно това, което се случва във вашата търговска дейност.

По-добър процент на обществен отзвук от всеки друг вид реклама: Помислете колко пъти сте изпращали имейли относно вашия бизнес и се сте получили отговор. Статистиката сочи, че приблизително 2 % от подобни имейли биват прочетени. А какво мислите за рекламата от типа „от врата на врата”? Рекламните материали често отиват направо на боклука! Над 95 % от всички текстови съобщения биват прочетени от получателите. Някои от тях биха могли да информират останалите за вашия бизнес и за това, което искате да им кажете!

SMS-ите представляват прекрасен начин за реклама за всякакъв вид бизнес: SMS маркетингът може да бъде използван за почти всеки вид стопанска дейност – от ресторантьорството, от здравеопазването, от търговията на дребно до търговията с недвижими имоти, дори от гимназиите и висшите училища. SMS маркетингът е подходящ начин за реклама както за малкия, така и за средния и големия бизнес!

Гъвкавост: Всяка sms кампания може да се променя в движение, докато за рекламите, които текат по радиото или телевизията понякога са нужни месеци. Съобщението, което желаете да изпратите, може да бъде променено по всяко време в зависимост от вашето желание, а дори и няколко пъти на ден.

Лекота при осъществяването на SMS маркетинг: Рекламните кампании от този тип се характеризират с голяма лекота на оформяне и изпълнение. Потребителите разполагат с необходимите за това възможности, като посредством уеб базирана система осъществяването на кампанията става по изключително прост начин.

Възвръщаемост на инвестициите: цената, която се заплаща за извършването на кампания посредством изпращането на текстови съобщения, е много по-ниска в сравнение с тази по изготвянето на печатни материали, радио или телевизионна реклама.

Трудно е да се отрече, че мобилният телефон се е превърнал за потребителите в т.нар. „трети екран”. Това, което се е появило първо по телевизията, а след това и на компютъра, сега се намира в мобилните телефони.

Всеки бизнес, който прегърне идеята за sms маркетинг технологията, ще види позитивните резултати и отзива на своите клиенти!